Ormelet pensjonat

"Ormelet pernsjonat het en gang Fagerheim og var et gårdsbruk. I 1923 startet frk. Josephine Endrsen, som mange andre på Tjøme, pensjonat- og hotelldrift, og slik ble stedet drevet helt til 1984.

I 1991 ble det gamle pensjonatet - som da var rivningstruet - restaurert og omgjort til kultursenter." (Bjørseth:1998 113)

"I dag drives stedet av Dorteh Endresen og Per D. Wærner under navnet Gamle Ormelet, Tjøme kunst og kultursenter. Her finnes en cafè, og det blir arrangert kunstutstillinger og underholdningskvelder.

Frk. Endresen var en fargerik dame som hadde lyst til å drive pensjonat. dette startet hun i sitt barndomshjem som den gang het Fagerheim og var et gårdsbruk.(...)

Rundt huset var det en koselig hage med frukttrær og bærbusker. Det var prydbusker og blomsterbed med løvemunn og georginer. Her pleide gjestene å tilbringe ettermiddagene etter en lang dag med bading og soling. Så var det å iføre seg finstasen til middag - man skiftet til hvert måltid, om kvelden var det dans i restauranten." (Hanson:1994 25)


Referanser

Sist oppdatert: 2015-03-20 09:23

Kommentarer

comments powered by Disqus
Fargekoder
Taggen er ikke knyttet til dette temaet
Taggen er knyttet til dette temaet