Engø gård

"Pihls pensjonat ble til etter at Fritjof Pihl i 1924 overtok Engø gård og etter noen års slit fant ut at gårdsdriften ikke ga så mye utkomme at det var til å leve av.  Derfor begynte han å drive pensjonat på stedet sammen med sin søster Daisy. (...)

Etterhvert utviklet det seg til å bli noe eksklusivt ved å ha et opphold på Pihls pensjonat, det var venner og bekjente - utvalgte personer anbefalt av de andre gjestene, og helst skulle man ha et navn og en posisjon. Stedet ble kalt "Klubben" eller "Country Club". Sesongen var lengre enn på de andre pensjonatene p.g.a. de utenlandske gjestene, men også her var det om å gjøre å få mest mulig ut av sesongen; " - så krøp de inn her og der, de var ikke så nøye med hvor de lå sjøl. Og kokka hu klatret opp stigen for å legge seg på loftet".

Det er blitt fortalt at Fritjof Pihls første kone, Babs, satt ved inngangen som en drage og voktet gjestene - iført perlekjede og militærsko. "Hun var en formidabel dame, sykepleierske fra New Zealand og kusine av Montgomery". Var det noen hun ikke likte stemmen på, i telefonen, fikk de ikke komme!" (Hanson:1994 18)


Referanser

Sist oppdatert: 2015-04-16 10:29

Kommentarer

comments powered by Disqus
Fargekoder
Taggen er ikke knyttet til dette temaet
Taggen er knyttet til dette temaet