Kruges pensjonat

"Kruges pensjonat ble startet som gjestgiveri i andre halvdel av 1800-tallet av Sarah Kruge.  Hun ble enke etter fire års ekteskap og satt igjen med to barn på et lite småbruk. Etter en tid startet hun gjestgiveri for reisende som kom sjøveien, og hadde to rom å leie ut.

Da Karen Kruge, Sarah Kruges datter overtok, kom driften i større og mer ordnede former. Når gjestgiveriet ble pensjonat vites ikke, men i 1917 - 18 ble det bygget en stor spisesal på huset.

Når folk kom nedover ble de gjerne en stund, minimum 3 uker. Det var flest kvinner og barn som bodde på pensjonatene, og så kom pappaene nedover på lørdagene. Derav navnet pappabåter, på lørdagene var rutebåtene fulle av pappaer som skulle nedover for å tilbringe helgen med familien." (Hanson:1994 24)

"Omkring forrige århundreskifte var det mange prominente personer blant sommergjestene på Kruge, bl.a har Fridthjof Nansen besøkt stedet. Dengang var det ikke sengeplasser på pensjonatet, så værelser ble leid i husene omkring. Her sov mange av gjestene, men alle måltidene ble inntatt på pensjonatet." (Erlingsen:2000 57)

Referanser

Sist oppdatert: 2015-04-16 13:11

Kommentarer

comments powered by Disqus
Fargekoder
Taggen er ikke knyttet til dette temaet
Taggen er knyttet til dette temaet